A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye nyugdíjas plébánosa jelenleg szülőfalujában, Páhin szolgál, de minden évben ellátogat az ÁGOTA® (Állami Gondoskodásban Élő Fiatalok Országos Találkozója) Országos Táborba, ahol szentmisét tart a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és az önkéntesek számára.

Podmaniczky atya 1961-ben kezdte meg tanulmányait a piaristáknál, 1965-ben érettségizett kitűnő eredménnyel, majd a Budapesti Központi Hittudományi Akadémián folytatta diákéveit, egészen 1970-ig, amikor Vácott pappá szentelték.

Kezdő papsága idején kétévenként helyezték át a káplánokat, hogy minél több helyen szolgáljanak és így minél több fajta kihívással szembesüljenek. Ebből adódóan először Peregen, Kiskunfélegyháza déli részén szolgált, majd Rádra került Vác mellé. Ott tanulta meg, hogy kell jó lelkipásztornak lenni. A következő állomás Kiskunhalas volt, utána a főváros, azon belül is Kispest. Ezt a püspöki város, Vác követte ahol a pezsgő ifjúsági életben ott könnyű volt sikeres közösségépítő munkát tudott végezni. Vác után Csanytelekre, majd Izsákra került – itt szolgált a leghosszabb ideig, 27 évig. Plébánosi tevékenységét keretbe foglalta, hogy végül szülőfalujába, Páhira helyezték vissza.

Podmaniczki atya a misézés mellett hitoktatással is foglalkozott, illetve számos ifjúsági tábor szervezésében vett részt Kispesten, Kiskunalason és Vácott. Izsákon plébániaépítésbe, templomfelújításba fogott, amit Páhin is folytatott.

Kothencz Jánossal 1987-ben találkozott először, aki még kisgyerekként többször járt a plébánián, Kiskunhalason. Értelmes, tenni akaró gyereknek ismerte meg, aki idővel sokat járt hozzá, az érettségi után pedig jelentkezett papnak, elvégezte a teológiát, de végül családot alapított. Podmaniczki atya az ÁGOTA® Alapítójának példaképei közé tartozik, a pap részt vett 1996-ban első ÁGOTA®-táborban is, Izsákon.

Podmaniczki Imre atya gondolatai az ÁGOTÁ-ról és a hitről

Szentmise, prédikáció részlet