Az ÁGOTA Közösség gyermekeinek új hősei

/media/uploads/images/post_upload/KC2419_3729.jpg

Újabb nevelőszülőket köszönthetett az ÁGOTA Közösség, ezúttal Csongrád-Csanád vármegyében. A Szegeden rendezett ünnepélyes átadón 11-en vették át tanúsítványukat, ezzel pedig nagy örömünkre 10 új nevelőszülői családdal bővült közösségünk.

Szili-Balog Mária szakmai vezető és Bakaity Anna, az ÁGOTA Alapítvány képzője az eseményen együtt köszöntötték az új nevelőszülőket. A szakmai vezető hangsúlyozta, egy csodálatos utazásra vállalkoztak azok, akik belevágtak a nevelőszülői hivatásba, amelyen rengeteg öröm és igazi csodák várnak majd rájuk. – Amit tesztek, az a mi szemünkben hőstett, köszönjük szépen, hogy vagytok – emelte ki Szili-Balog Mária.

A tanúsítványátadó ünnepségekre mindig különleges alkalmakként tekint az ÁGOTA Közösség. Ám a szegedi esemény kiemelkedett közülük azzal, hogy a legfiatalabb résztvevője, jövendőbeli nevelőszülőnk 25 évesen vág bele ebbe a nagyszerű hivatásba.

Csák Dzsenifer Üllésen él, fiatal kora ellenére már évek óta készül arra, hogy ő maga is nevelőszülő lehessen, hiszen generációról generációra száll a családjukban a hivatás szeretete. – Nagymamám nevelőszülő volt már édesanyám születése előtt is. Több, mint 40 gyermeket nevelt fel. Édesanyám is nevelőszülő, én az ő segítője vagyok. Mivel ezt látom a családomban, úgy érzem, hogy én is teljesen szeretnék részese lenni ennek – fogalmazott Dzsenifer.

Kislányával érkezett Szegedre tanúsítványát átvenni a Csongrádon élő Kovács Kinga. – Anyósóm is nevelőszülő, nagyon szépen neveli a gyermekeket. Ez a nagy családi összhang vonz engem is, amit náluk látok. Legfőképp persze az a fontos, hogy segíthessünk a gyermekeknek – mondta el Kinga, aki három saját gyermeke, 3 és 14 éves lányai valamint 13 éves fia mellett vág bele a hivatásba.

Az ünnepségen jelen volt Börcsökné Balla Magdolna, a nevelőszülői képzést végig kísérő nevelőszülői képzőtárs is. – Kívánom nektek azt, hogy találjátok meg az örömötöket és teljesedjetek is ki ebben a hivatásban, ahogy én is tettem – mondta a nevelőszülő.

A közeljövőben egy újabb nevelőszülői képzés is elindul Bács-Kiskun vármegyében, ezúttal Kiskunmajsán, ahová még várjuk azok jelentkezését, akik szeretnék kitárni szívüket gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok előtt.

Ha Önt is érdekli a nevelőszülői hivatás, az alábbi elérhetőségeken részletes információkhoz juthat!

Jelentkezzen kollégáinknál: 06-20-946-10-05 vagy 06-20-921-46-70

Írjon e-mailt: neveloszulo.jelentkezes@szentagota.hu

Bővebb információk: www.szentagota.hu/neveloszulo-szeretnek-lenni

(fotók: Karnok Csaba)

/media/uploads/images/post_upload/DHE_2919.JPG
Az ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna legszebb pillanatai - VIDEÓVAL
/media/uploads/images/post_upload/_LPE5445_kiv_0_2.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek III.
/media/uploads/images/post_upload/BC5K3519.jpg
ÁGOTA® Kárpát-medencei labdarúgótorna - életképek II.