Az ÁGOTA® Alapítvány megtartotta az önkéntes találkozóját és az önkéntességre való felkészítést

/media/uploads/images/post_upload/5cd02983ba9e6723504731.jpg

Az ÁGOTA® Alapítvány évente háromszor tart ingyenes felkészítést az önkéntesei számára, ahol a család nélkül nevelkedő gyermekekkel és fiatalokkal való foglalkozáshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket adja át. Ezek a találkozások minden évben ősszel, tavasszal és nyáron valósulnak meg.

A hétvégén egy háromnapos felkészülésen vehettek részt az önkéntesek és azok, akik szeretnének önkéntesek lenni a jövőben. A háromnapos rendezvényen közölte a vezetőség az elmúlt időszak megvalósításait, ugyanakkor a jövőbeli tervekről is volt szó. Ezután a közönség meghallgatott egy előadást az önkéntes szellemről, az önkéntes gondolkodásról, majd erről folyt diskurzus. Az önkéntesek két csoportja – akik már önkéntesek, és akik egyelőre csak érdeklődők – két külön teremben két külön foglalkozást űztek.

A csapatban való együttműködés szellemében ismerkedtek meg az újak magával az alapítvánnyal, az önkéntesek pedig a már meglévő ismereteikre és tapasztalataikra hivatkozva játszottak, és játékos módon világítottak rá egyes problémákra, amikre megoldásokat is kerestek, csoporton belül, és kívül is.

A reflexiós játék nagyon fontos, az ÁGOTA® Alapítvány fejlődésében, tökéletesedésében, ugyanakkor az egyéni személyiségfejlesztésben is nagy szerepet játszik – közölte a lapunknak Kothencz János, az ÁGOTA® Alapítvány alapítója, továbbá azt is elmondta, hogy egy sikeres hétvégét hagyhatnak maguk mögött, hiszen, rengeteget tanulhattak a képzésen résztvevők, bizonyítja ezt az interaktív foglalkozások sora, ahol a találkozón részvevő közel 50 fő mind megnyilatkozott a különböző foglalkozások párbeszédeiben.

/media/uploads/images/post_upload/GOTA_25_20.jpg
Kaput nyitottunk a következő 25 évre
/media/uploads/images/post_upload/onkentes5_0.jpg
Nagyon sok időt szánunk a novemberi önkéntes felkészítésre